Isolatiefolies voor muur isolatie

Heeft u een vraag? neem contact met ons op

MUURISOLATIE

 

Meer comfort door muurisolatie

Goede muurisolatie verhoogt het comfort van de woning. Ongeveer 25% van de warmte gaat verloren door de wanden van de woning. Door Airflex aan de binnen- of buitenzijde te verwerken verdubbelt in veel gevallen de bestaande isolatiewaarde. Hierdoor worden de stookverliezen, van de geïsoleerde ruimte, gehalveerd.

Gecompartimenteerd isoleren

Naast muurisolatie bestaat de mogelijkheid om ook de verdieping- of zoldervloer te isoleren. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. Zo wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd.

Dampdichte- of dampopen folie?

Wanneer je een wand van buiten af isoleert dan gebruikt men dampopen isolatiefolie. Wordt Airflex aan de binnenzijde toegepast dan is een dampdichte folie gewenst. Zo kan woonvocht niet de constructie in.

Hybride muurisolatie voor de hoogste isolatiewaarde

Hoge isolatiewaarden zijn bij muurisolatie steeds vaker een eis. Omdat een woning drie verschillende soorten warmte verliest is het daarom aan te bevelen iedere warmtesoort tegen te houden. Door Airflex isolatiefolie bijvoorbeeld te combineren met isolatiewol of schuim ontstaat er een optimale combinatie. Dit noemt men hybride isolatie.

Airflex isolatiefolie is eenvoudig te verwerken

Airflex isolatiefolie plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen tegels of houtcontsructies. Door latten te gebruiken ontstaat er een luchtlaag aan weerskanten van de Airflex producten. Deze luchtlagen brengen hoogwaardige isolatie, zoals bij een thermosfles of dubbel glas.

Isolatie advies of offerte nodig?

 

× Hulp nodig?