Isolatiechips: optimale isolatie voor een vochtige en koude bodem

Heeft u een vraag? neem contact met ons op

Isolatiechips: voor het eenvoudig isoleren van uw kruipruimte

Met kruipruimte isolatiechips van polystyreen isoleert u zelf eenvoudig uw (vochtige) kruipruimte. De isolatie chips of wokkels zorgen voor een drogere kruipruimte. Geen vocht betekent een prettiger leefklimaat, geen schimmelvorming onder de vloer en minder aantasting van leidingen.
De isolatiechips bestaan uit gerecycled polystyreen en zijn verpakt in anti-statische zakken van 500 liter (één zak is ca 150x55x55cm) Op deze manier kan je eenvoudig je kruipruimte isoleren, want het enige wat je hoeft te doen is de chips over de bodem van de kruipruimte verdelen. Zorg ervoor dat alle hoeken goed gevuld worden.

Wat zijn isolatiechips

Isolatiechips zijn vochtbestendige vlokken polystyreen (piepschuim) waarmee je optimaal een vochtige en koude bodem isoleert in je kruipruimte. Ze zijn goedkoop en door hun licht gewicht makkelijk aan te brengen.

Daarnaast bestaan ze uit gerecycleerd polystyreen en voor 99% uit lucht. Omdat zo ook nog eens bestand zijn tegen schimmels en vocht, zijn isolatiechips een ideaal isolatiemateriaal.

Kruipruimte blijft droog en condens krijgt geen kans

Omdat vochtbestendige isolatiemateriaal noodzakelijk is bij het isoleren van een kruipruimte , bieden polystyreen isolatie chips een uitstekende oplossing. Zo behouden ze hun isolerende werking in vochtige omstandigheden en blijven ze drijven op stilstaand water. Hierdoor blijft je kruipruimte droog en krijgt condens geen kans om zich vast te zetten op funderingen en leidingen onder je woning. Als alternatief maken isolatieparels het mogelijk om ook zeer lage kruipruimtes optimaal te isoleren.

Waarom isoleren met isolatiechips?

Met een goed geisoleerde woning bespaar je op je energiefactuur. Dus ook door je kruipkelder te isoleren bespaar je wat in de kosten.

Daarnaast zorgt een koude vochtige bodem in je kruipkelder voor heel wat condens die ontstaat wanneer een woning wordt verwarmd. Dat kan leiden tot schimmelvorming en zorgt voor een koude vloer in de woning.

Isolatiechips houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft. Hierdoor wordt de lucht boven de isolatiechips droger en warmer waardoor de vloer in je woning niet meer zo snel afkoelt en je minder hoeft te verwarmen. Ook vermijd je een vochtig en ongezond klimaat in je woning.

Chat openen
Hallo,
Kunnen wij je helpen?