Isolatiefolies voor monument isolatie

Heeft u een vraag? neem contact met ons op

MONUMENT ISOLATIE

Monument isoleren met behoud van aangezicht

Wanneer u een monument gaat isoleren dan is het o.a. belangrijk te weten dat het aangezicht van monumenten niet mag worden aangetast. Zo mag het dak na restauratie bijvoorbeeld niet meer dan 50 mm afwijken van de oude situatie. Ook kunnen bijvoorbeeld oude kalkmortels niet tegen overtollig of juist de afwezigheid van vocht. Door te douchen, koken en ademen ontstaat er veel vocht dat niet vast mag komen te zitten in de constructie. De constructie van monumenten moet namelijk liefst goed kunnen blijven ademen. Daardoor worden bij het isoleren van een monument vaak oplossingen van Airflex ingezet. De dubbel geïntegreerde plakstrook op de Airflex producten verzekert een dampdichte- en koudebrug vrije afsluiting. 

Meer comfort en snel terugverdiend

Airflex verdubbelt in veel gevallen de bestaande isolatiewaarde van een monument. Het is dan ook direct te voelen en aan de energierekening te merken. Zo verdien je Airflex in de meeste gevallen al binnen 3 jaar terug en wordt soms zelfs de gehele restauratie in 20 tot 30 jaar terugverdiend! Een enorme besparende investering met oog op de toekomst! Verder kunnen daken met goot en lood verhoudingen, maar ook bijzondere balken of plafond hoogtes grotendeels worden behouden dankzij de dunne isolatiekracht die Airflex biedt. Diezelfde isolatiekracht heeft al diverse monumenten bewoners doen genieten van een 5°C koelere woning. Ook is de zeer hoge duurzaamheid score van Airflex een niet te onderschatten eigenschap binnen een restauratie traject. Reden genoeg om de aannemer Airflex te laten toepassen in uw woning of project. 

Eenvoudig te verwerken

Airflex isolatiefolie laat zich relatief eenvoudig verwerken. Zelfs bij overgangen naar bijvoorbeeld een dakkapel tape- of niet je Airflex zo op de ondergrond. Of bij onevenredige bouwdelen, zoals oude balken is Airflex flexibel toe te passen. De originele uitstraling kan hierdoor worden gewaarborgd en de constructie kan worden beschermd ten behoeve van het behoud van waardevol erfgoed

Chat openen
Hallo,
Kunnen wij je helpen?