Isolatiefolies voor zolder isolatie

Heeft u een vraag? neem contact met ons op

Zolderisolatie zorgt voor meer comfort

De meeste warmte gaat vaak verloren door het dak. Dit kunt u voorkomen met goede zolderisolatie. Airflex isolatiefolie verdubbelt in veel gevallen de bestaande isolatiewaarde, waardoor de stookverliezen van de geïsoleerde ruimte halveren. Ook brengt Airflex meer zomercomfort met een verschil van 5°C tot 8°C onder de kap. Verder bestaat bij zolderisolatie de mogelijkheid om ook de zoldervloer te isoleren. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. Zo wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Ook blijkt er vaak sprake van meer zomercomfort door een verschil van 5°C tot 8°C onder de kap.

Dampopen of dampdichte folie?

Wanneer je een zolder isoleert tegen de onderkant van het schuine dak, gebruik je dampdichte isolatiefolie, dit wordt ook wel dampremmende folie genoemd. Zo komt woonvocht niet door de zolderisolatie in de constructie terecht. Isoleer je ook de zoldervloer aan de bovenkant, dan gebruik je hierop dampopen isolatiefolie. 

Airflex is eenvoudig te verwerken

De dampdichte Airflex isolatiefolies plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de balken of gordingen van het dak. Door latten te gebruiken ontstaat er een luchtlaag aan weerskanten van de Airflex producten. Deze luchtlagen brengen hoogwaardige isolatie, zoals bij een thermosfles of dubbel glas.

Isolatie advies of offerte nodig?

Chat openen
Hallo,
Kunnen wij je helpen?