Isolatiefolies voor vloer en kruipruimte isolatie

Heeft u een vraag? neem contact met ons op

VLOERISOLATIE

Vloerisolatie van Airflex zorgt voor meer comfort

Goede vloerisolatie heeft een grote impact op zowel uw energierekening, als uw wooncomfort. Omdat warmte uit zichzelf omhoog wil is het belangrijk het koudetransport slim te vertragen met Airflex isolatiefolie. Vloerverwarming bestaat voor een zeer groot deel uit stralingswarmte, precies hetgeen Airflex zeer goed isoleert. Ook in geval van een kruipruimte speelt stralingswarmte een zeer belangrijke rol. Het comfort dat men ervaart wordt in dit soort situaties namelijk vooral bepaald door stralingswarmte. Maar doordat mede de luchtstroom de warmteweerstand bepaalt, kent Airflex de hoogste isolatiewaarde in de kruipruimte- of vloerisolatie.

Gecompartimenteerd isoleren

Wilt u extra slimme vloerisolatie? Met Airflex isolatiefolie in de verdiepingsvloer of zoldervloer wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. De woonlaag, waar overdag 21°C nodig is, heeft immers een andere stookbehoefte dan de slaapvertrekken, waar men met 18°C vaak al comfortabel slaapt. Deze boeren wijsheid vindt men niet voor niets terug in oude boerderijen waarin lage plafonds aangebracht zijn.

Dampdicht of dampopen folie

Bij het isoleren van een vloer onder de vloerverwarming of in een kruipruimte gebruik je dampdichte folie. Isoleer je de bovenkant van bijvoorbeeld een houten zoldervloer dan gebruik je hierop dampopen producten. Echter zijn er steeds meer energie architecten die ademende constructies toepassen voor een optimaal ademend comfort. Dit is mogelijk maar wel na een kundig advies. Mocht u dit wensen dan kunnen we u in contact brengen met een architect die u hierover kan adviseren. 

Eenvoudig te verwerken

Airflex vloerisolatie folie kun je direct onder de vloerverwarming toepassen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld het type Alubule. Daarbij leg je de bubbel tegen de koudste massa, bijvoorbeeld een betonvloer, als je daarop een isolerende noppenplaat zou willen leggen. Gebruik je geen noppenplaat dan leg je de bubbel juist naar boven. De dampdichte Airflex producten, zoals het type Expert50 of Expert70, plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de vloerbalken van de kruipruimte. Zo ontstaat er een luchtlaag aan weerszijden van de Airflex producten. Op een houten verdiepingsvloer kan beter het type Permovap15 toegepast worden. Eventueel vocht van de onderliggende verdieping kan op die manier prima blijven bewegen als dat nodig is. Zo blijft het opgehoopt in de constructie.

Isolatie advies of offerte nodig?

 

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

Kruipruimte isolatie zorgt voor meer comfort

Goede kruipruimte isolatie zorgt niet alleen voor een besparing op uw energierekening, het zorgt ook voor meer comfort. Want niets is zo vervelend als koude voeten door een slecht geïsoleerde vloer. Omdat warmte uit zichzelf omhoog wilt, is het belangrijk het koudetransport slim te vertragen met Airflex kruipruimte isolatie. Doordat de luchtstroom ook de warmteweerstand bepaalt heeft Airflex de hoogste isolatiewaarde in een kruipruimte. Met Airflex isolatiefolie in de kruipruimte wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd.

In de december editie 2017 van Cobouw, hét magazine voor de bouwbranche, leest u ervaringen van bouwbedrijven met Airflex in kruipruimtes.

Gebruik in kruipruimtes dampdichte folie

Wanneer je een kruipruimte isoleert tegen de onderkant van de vloer gebruik je dampdichte folie. Deze voorkomt dat vocht de constructie in trekt. 

Kruipruimte isoleren tegen onderkant houten vloer

Bij kruipruimtes met houten vloer begin je met het leggen van isolatiefolie op de vloer. Dit om optrekkend vocht tegen te gaan en zelf schoon en droog te kunnen werken. De dampdichte Airflex kruipruimte isolatiefolies, zoals het type Expert50 of Expert70, plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de vloerbalken van de kruipruimte. Zo ontstaat er een luchtlaag aan weerskanten van de Airflex isolatiefolie. Je kunt ook Airflex direct onder de vloer- of vloerverwarming toepassen. 

Kruipruimtes met betonnen vloer isoleren

Bij kruipruimtes met betonnen vloeren begin je eveneens met het leggen van isolatiefolie op de vloer. Daarna lijm je om de 50 tot 60 cm geïmpregneerde latten onder de vloer met High-tec lijm. De verdere afwerking is hetzelfde als bij een houten vloer.

 

Chat openen
Hallo,
Kunnen wij je helpen?